EURÓPSKY SYSTÉM EMISNÉHO OBCHODOVANIA KOMPARÁCIA ČESKEJ REPUBLIKY A RAKÚSKA - Lovíšková, Michaela; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Chmelík, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Rastúci trend emisií oxidu uhličitého a ďalších skleníkových plynov sa výrazným podielom podpísal na zhoršujúcom sa stave klimatických podmienok na Zemi. Vyvrcholením celosvetovej snahy o riešenie tohto problému sa stala ratifikácia Kjótskeho protokolu. Kľúčovým nástrojom protokolu je systém emisného obchodovania. Diplomová práca sa zaoberá komparáciou postavenia Českej republiky a Rakúska v európskom systéme emisného obchodovania (EU ETS). Teoretická časť práce opisuje základné nástroje environmentálnej politiky ako aj piliere EU ETS. Analytická časť následne analyzuje predpoklady porovnávaných krajín uspieť na medzinárodnom trhu s emisnými povoleniami a následne opisuje aktuálnu pozíciu krajín v EU ETS.
Vedoucí práce: Jiřina Jílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses