Implementace nástroje pro analýzu přístupů k webové prezentaci založeného na technologii OLAP - Žižka, Petr (2007)
Cílem této práce je vytvořit aplikaci vhodnou pro měření návštěvnosti webových prezentací založenou na standardní OLAP databázi. V první kapitole práce se zaměřuji na získání teoretických podkladů, ze kterých vychází funkční požadavky na aplikaci. Součástí těchto požadavků je výběr nejdůležitějších ukazatelů návštěvnosti, které budou v aplikaci dostupné a popis datových zdrojů, které jsou k odvozování ukazatelů použity. Ve druhé kapitole se zaměřuji na popis použité technologie - OLAP. Třetí kapitola obsahuje vlastní popis tvorby aplikace. Výsledkem práce je návrh aplikace, která je využitelná pro sběr, ukládání a analýzu dat vzniklých při interakci webové prezentace s webovým prohlížečem a která je založená na otevřených volně dostupných komponentách.