Implementace nástroje pro analýzu přístupů k webové prezentaci založeného na technologii OLAP - Žižka, Petr; Gála, Libor, 1965-; Synáček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem této práce je vytvořit aplikaci vhodnou pro měření návštěvnosti webových prezentací založenou na standardní OLAP databázi. V první kapitole práce se zaměřuji na získání teoretických podkladů, ze kterých vychází funkční požadavky na aplikaci. Součástí těchto požadavků je výběr nejdůležitějších ukazatelů návštěvnosti, které budou v aplikaci dostupné a popis datových zdrojů, které jsou k odvozování ukazatelů použity. Ve druhé kapitole se zaměřuji na popis použité technologie - OLAP. Třetí kapitola obsahuje vlastní popis tvorby aplikace. Výsledkem práce je návrh aplikace, která je využitelná pro sběr, ukládání a analýzu dat vzniklých při interakci webové prezentace s webovým prohlížečem a která je založená na otevřených volně dostupných komponentách.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; business intelligence; diplomové práce; business intelligence; master's theses