ANALÝZA PŘEDLOŽENÝCH PROJEKTŮ V EUROREGIONU NISA V RÁMCI INICIATIVY SPOLEČENSTVÍ INTERREG IIIA - Hegerová, Zuzana; Wokoun, René, 1953-; Horáček, Jiří;RNDr.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku přeshraniční spolupráce, která je v Evropské unii stále velmi aktuální. Popisná část práce osvětluje její souvislost s regionální politikou, ze které přeshraniční spolupráce vychází. Věnuje se také ostatním iniciativám Společenství v EU a detailně popisuje iniciativu INTERREG IIIA. České republice se v oblasti přeshraniční spolupráce otevřely nové obzory a možnosti právě se vstupem do EU. Cílem práce je demonstrace těchto nových možností na konkrétním způsobu podpory prostřednictvím programu Iniciativy Společenství INTERREG IIIA v Euroregionu Nisa. Euroregion Nisa se nachází v příhraniční oblasti na severu republiky, sousedí s Německem a Polskem, a proto úzce spolupracuje s přilehlými regiony právě těchto dvou zemí. Předmětem analýzy jsou projekty vycházející z programu Iniciativy Společenství INTERREG IIIA ČR ? Svobodný stát Sasko a ČR ? Polsko.
Vedoucí práce: René Wokoun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses