Náklady v dopravě - Mruzek, Lukáš; Eisler, Jan, 1947-; Kunst, Jaromír, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Ekonomická reforma v ČR nastartovala uplatňovaní tržních principů. Služby jsou definovány jako výkony pro trh, které mají nematerializovanou podobu. Na rozdíl od hmotných statků jsou nehmotné, neskladovatelné, nezkazitelné a často neviditelné. Absence rozpracované ekonomické teorie zaměřené podrobněji na problematiku podnikání ve službách jako takových a dále také s přihlédnutím ke zvláštnostem jednotlivých oborů služeb, umožňuje prosazování subjektivních názorů na racionální, hospodárné a efektivní podnikání v tomto odvětví, a to jak z pohledu státu, tak jeho regionů, ale i chybné nebo nesprávné aktivity podnikatelské sféry v tomto odvětví.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; kalkulace nákladů; náklady; doprava; diplomové práce; cost accounting; costs; transportation; master's theses