Podnikání v silniční dopravě a jeho specifika - Samešová, Markéta (2007)
Ekonomická reforma v ČR nastartovala uplatňovaní tržních principů. Služby jsou definovány jako výkony pro trh, které mají nematerializovanou podobu. Na rozdíl od hmotných statků jsou nehmotné, neskladovatelné, nezkazitelné a často neviditelné. Předpoklady vývoje poptávky a nabídky po přepravě. Přepravní služby jako faktor rozvoje společnosti a podniků. Specifikace nezbytné úrovně přepravních služeb ve společnosti. Cílem je naznačit metodologii a perspektivy dopravy založené na harmonizovaných podmínkách dopravních podniků a vytvoření racionálních proporcí přepravních služeb.