Podnikání v silniční dopravě a jeho specifika - Samešová, Markéta; Eisler, Jan, 1947-; Kunst, Jaromír, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Ekonomická reforma v ČR nastartovala uplatňovaní tržních principů. Služby jsou definovány jako výkony pro trh, které mají nematerializovanou podobu. Na rozdíl od hmotných statků jsou nehmotné, neskladovatelné, nezkazitelné a často neviditelné. Předpoklady vývoje poptávky a nabídky po přepravě. Přepravní služby jako faktor rozvoje společnosti a podniků. Specifikace nezbytné úrovně přepravních služeb ve společnosti. Cílem je naznačit metodologii a perspektivy dopravy založené na harmonizovaných podmínkách dopravních podniků a vytvoření racionálních proporcí přepravních služeb.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; financování; diplomové práce; financing; master's theses