Posouzení úrovně správy společnosti externím subjektem - Kokešová, Hedvika (2007)
Diplomová práce ?Posouzení úrovně správy společnosti externím subjektem? se zabývá aktuálními metodami, které jsou používány pro tento účel a dále je využívá při aktualizaci konkrétní metody, kterou používá pojišťovna AIG CZECH REPUBLIC pojišťovna, a.s. (AIG). Jsou zde nejdříve sepsány podrobné informace o problematice správy společnosti, jejích hodnotách i dobré praxi. Dále se práce zabývá existujícími metodami posuzování úrovně správy společnosti a to jak v čistě teoretické rovině, tak i co se týče jejich aplikace. Jádrem práce je podrobná analýza metody AIG a navržení její aktualizace a doplnění.