Minimální mzda, ano či ne? - Ločárková, Barbora (2007)
Diplomová práce se věnuje aktuálnímu tématu z oblasti trhu práce a jeho regulací ? minimální mzdě. Popisuje mechanismy a filozofii utváření minimální mzdy v České republice i v zahraničí. Zaměřuje se na argumenty, které podporují existenci minimální mzdy a zároveň pojednává o argumentech, které jsou proti minimální mzdě. Na praktickém příkladu prezentuje pomocí korelační analýzy působení zákonodárství minimální mzdy na vybranou skupiny obyvatel, která je ohrožena nezaměstnaností.