Minimální mzda, ano či ne? - Ločárková, Barbora; Ševčík, Miroslav, 1958-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se věnuje aktuálnímu tématu z oblasti trhu práce a jeho regulací ? minimální mzdě. Popisuje mechanismy a filozofii utváření minimální mzdy v České republice i v zahraničí. Zaměřuje se na argumenty, které podporují existenci minimální mzdy a zároveň pojednává o argumentech, které jsou proti minimální mzdě. Na praktickém příkladu prezentuje pomocí korelační analýzy působení zákonodárství minimální mzdy na vybranou skupiny obyvatel, která je ohrožena nezaměstnaností.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses