Rozvoj území na česko-polské hranici - Skalická, Jana (2007)
Diplomová práce analyzuje průběh a výsledky přeshraniční spolupráce České republiky a Polska.Vychází ze studia strategických dokumentů pro čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů, zejména z ERDF.V první části je uvedeno srovnání českých a polských projektů v rámci Phare CBC a Iniciativy Interreg IIIA,následně jsou zmíněny změny spojené s přeměnou Iniciativy na Cíl 3.Další kapitola je věnována analýze Euroregionu Glacensis.Poslední část uvádí příklad projektu realizovaného v podporované oblasti.