Rozvoj území na česko-polské hranici - Skalická, Jana; Postránecký, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce analyzuje průběh a výsledky přeshraniční spolupráce České republiky a Polska.Vychází ze studia strategických dokumentů pro čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů, zejména z ERDF.V první části je uvedeno srovnání českých a polských projektů v rámci Phare CBC a Iniciativy Interreg IIIA,následně jsou zmíněny změny spojené s přeměnou Iniciativy na Cíl 3.Další kapitola je věnována analýze Euroregionu Glacensis.Poslední část uvádí příklad projektu realizovaného v podporované oblasti.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; přeshraniční spolupráce; regionální rozvoj; diplomové práce; transborder cooperation; regional development; master's theses