Analýza možných problémů plánované důchodové reformy a penzijního připojištění - Pačesová, Petra; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Říhová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je poukázat na problémy spojené s plánovanou penzijní reformou, které nejsou nikde řešeny. Práce obsahuje různé návrhy nového penzijního systému. Žádný z těchto návrhů však není dokonalý. Otázkou také je, co je lepší, zda parametrické nebo systémové změny. S penzijní reformou souvisí i penzijní připojištění spravované penzijními fondy. I v penzijním či zaměstnaneckém připojištění můžeme najít jisté nedostatky, které se mohou projevit ve výši vyplácených dávek až za několik let, nebo nevýhody související s omezenými investičními možnostmi penzijních fondů.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; podílové fondy; demografický vývoj; diplomové práce; mutual funds; demographic transition; master's theses