Postavení Malty v Evropské unii - Kašpar, Michal (2007)
Tato práce se zabývá postavením Malty v Evropské unii. V její první části je popisován historický vývoj země od vzniku prvních kultur až po současnost a také současný politický systém. Ve druhé části je analyzována hospodářská situace státu za pomoci rozboru základních strukturálních ukazatelů a velký důraz je kladen na klíčová odvětví maltské ekonomiky. Třetí část se zabývá přímým vztahem mezi Maltou a Evropskou unií a perspektivami, které se zemi v integrované Evropě otevírají.