Postavení Malty v Evropské unii - Kašpar, Michal; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce se zabývá postavením Malty v Evropské unii. V její první části je popisován historický vývoj země od vzniku prvních kultur až po současnost a také současný politický systém. Ve druhé části je analyzována hospodářská situace státu za pomoci rozboru základních strukturálních ukazatelů a velký důraz je kladen na klíčová odvětví maltské ekonomiky. Třetí část se zabývá přímým vztahem mezi Maltou a Evropskou unií a perspektivami, které se zemi v integrované Evropě otevírají.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses