Analýza současné podoby rodinné politiky v ČR - Nýdrle, Tomáš; Adamec, Václav; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Stávající systém přímé podpory rodin v České republice vytváří demotivační efekty. Nejproblémovější je konstrukce přídavku na dítě, neboť stanovení ostré hranice pro nárok na dávku a pro stanovení jeho výše umožňuje rodinám zvýšit svůj příjem snížením pracovní aktivity. Systém nepřímé podpory není příliš významný, neboť společné zdanění manželů je výhodné jen pro některé rodiny a slevy na dani nejsou příliš rozsáhlé. Jako velmi problémové se jeví skloubení podpory rodin s daní z příjmu, neboť to ve svém důsledku ještě zesiluje distorzní efekty.
Vedoucí práce: Václav Adamec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; státní sociální podpora; rodinná politika; bakalářské práce; social benefits; family policy; bachelor's theses