Finanční analýza společnosti ČESKÝ TELECOM, a.s. - Divišová, Jana (2007)
Cílem diplomové práce je provést finanční analýzu společnosti ČESKÝ TELECOM, a.s., interpretovat zjištěné skutečnosti a pokusit se navrhnout managementu společnosti případná doporučení ke zlepšení finanční situace. Teoretická část je převážně věnována metodice finanční analýzy, která je dále aplikována na vybraný podnik v praktické části této práce. Samotná finanční analýza je doplněna o analýzu telekomunikačního trhu a mezipodnikové srovnání s vybranými konkurenty.