Kvalita ve školství - Uldrychová, Hana (2007)
Práce vymezuje pojetí kvality ve školství, její vývoj a hodnocení. Dává přehled, jaké modely a nástroje se dají využívat pro řízení kvality ve vzdělávací instituci - jedná se o normu ISO 9001:2000, ISO/IWA 2:2003, filosofii TQM, Model excelence EFQM a model CAF. Dále zjišťuje pomocí dotazníkového šetření, jak základní a střední školy v ČR vnímají kvalitu a zda znají nebo využívají některé přístupy pro řízení kvality.