Zahraniční investice v ČR a jejich vývoj v letech 1991 - 2006 - Jíchová, Ivana (2007)
Práce vymezuje problematiku zahraničních investic v České republice a to od počátku 90. let a až do roku 2006. V teoretické části se velmi důkladně zabývám faktory, které působí na investorovo rozhodování o umístění investice v zahraničí. Mezi těmito faktory výrazně vyčnívají investiční pobídky, proto jsou v dalších kapitolách rozebrány velmi podrobně. Poté analyzuji systém investičních pobídek v České republice, v Polsku, Slovensku a Maďarsku. V hlavní části analyzuji příliv zahraničních investic do České republiky.