Zahraniční investice v ČR a jejich vývoj v letech 1991 - 2006 - Jíchová, Ivana; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce vymezuje problematiku zahraničních investic v České republice a to od počátku 90. let a až do roku 2006. V teoretické části se velmi důkladně zabývám faktory, které působí na investorovo rozhodování o umístění investice v zahraničí. Mezi těmito faktory výrazně vyčnívají investiční pobídky, proto jsou v dalších kapitolách rozebrány velmi podrobně. Poté analyzuji systém investičních pobídek v České republice, v Polsku, Slovensku a Maďarsku. V hlavní části analyzuji příliv zahraničních investic do České republiky.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; investiční pobídky; veřejná podpora; zahraniční investice; diplomové práce; investment incentives; state aid; foreign investments; master's theses