Vnútorný trh EÚ (Jednotný trh finančných služieb) - Mihóková, Petra (2007)
Diplomová práca spracováva problematiku Vnútorného trhu EÚ s bližším zameraním na jeden z jeho princípov a to voľný pohyb finančných služieb. Záverečná časť je venovaná analýze fungovania hospodárskej súťaži na trhu retail bankovníctva a poistenia podnikateľských subjektov. V analýze je poskytnuté aj porovnanie postavenia bankového sektoru ČR konkrétne na trhu bežných účtov a súvisiacich služieb v rámci EÚ.