Regulace na trhu nájemního bydlení v České republice - Průchová, Bohuslava (2007)
Práce rozebírá dopady regulace nájemného v ČR. Nastiňuje pozitivní dopady deregulace s ohledem na regionální aspekt. Zabývá se historickými souvislostmi regulace nájemného a vývojem právních předpisů. Vysvětluje, proč se v politické sféře neprosazují ekonomicky efektivní řešení. Jsou zde charakterizovány zájmové skupiny ovlivňující politická rozhodnutí v oblasti bydlení a analyzovány výsledky jejich činnosti. Je provedeno srovnání s regulací nájemného v jiných zemích zejména z hlediska příležitostí k dobývání renty. Navrhuje vlastní řešení problémové situace.