Regulace na trhu nájemního bydlení v České republice - Průchová, Bohuslava; Štěpánek, Pavel; Adamec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce rozebírá dopady regulace nájemného v ČR. Nastiňuje pozitivní dopady deregulace s ohledem na regionální aspekt. Zabývá se historickými souvislostmi regulace nájemného a vývojem právních předpisů. Vysvětluje, proč se v politické sféře neprosazují ekonomicky efektivní řešení. Jsou zde charakterizovány zájmové skupiny ovlivňující politická rozhodnutí v oblasti bydlení a analyzovány výsledky jejich činnosti. Je provedeno srovnání s regulací nájemného v jiných zemích zejména z hlediska příležitostí k dobývání renty. Navrhuje vlastní řešení problémové situace.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; zájmové skupiny; diplomové práce; interest groups; master's theses