Mikrofinance Grameen banka a chudoba v Bangladéši - Baxová, Lucie; Štěpánek, Pavel; Halás, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se zabývá otázkou mikrofinancí v rozvojovém světě. Cílem práce je zjistit, jakou hrají mikrofinance roli v dnešním světě, jakým vývojem prošly a zda jsou mikro finanční instituce z dlouhodobého hlediska udržitelné. Dále je otázka mikrofinancí aplikovaná na bangladéšskou Grameen banku, která je považována za průkopníka mikrokreditu ve světě. Budou zkoumány principy jejího fungování, kritéria pro poskytnutí půjček a hlavní důraz bude kladen na analýzu inovativního systému Grameen II. Poslední část práce pojednává o chudobě v Bangladéši a také zkoumá, jaký tam mají mikrofinance vliv na chudé lidi.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; chudoba; Bangladéš; mikrofinance; diplomové práce; poverty; Bangladesh; microfinance; master's theses