Finanční analýza firmy Ferona, a.s. - Lukáč, David (2007)
Práce hodnotí celkovou finanční a ekonomickou situaci ve firmě Ferona, a.s. Vyhodnocuje firmu pomocí finanční analýzy. V této práce se využívá metod vertikální a horizontální analýzy, analýzy čistého pracovního kapitálu, poměrových ukazatelů, Altmanova indexu, ukazatelů z rodiny IN, Kralicekova rychlého testu, mezipodnikové srovnání či krátkou SWOT analýzu. V závěru se autor snažil doporučit některá opatření, která by mohla vést k optimalizaci jednotlivých ukazatelů.