Investice v Rusku ? příležitosti a omezení - Shterbachenko, Kristina (2007)
Práce popisuje investiční prostředí a investiční klima v Ruské federaci, a tím poskytuje podstatné informace o možnostech a případných příležitostech investorům. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje základním teoretickým aspektům tak, aby čtenář lepe vnímal praktickou část. Popsán aktuální stav ekonomického prostředí a všechny pozitivní a negativní stránky, vyplývající z něho, pro vkladatele. Popsána jsou i některá prostředí, ve kterém se zahraniční investoři mohou uplatnit. Závěrečná část práce představuje SWOT analýzu, a jsou zde shrnuty všechny poznámky a připomínky pro investora