Politika minimálnej mzdy na Slovensku - Škripková, Veronika (2007)
Diplomová práca predstavuje popis politiky minimálnej mzdy na Slovensku, v rokoch 1993 ? 2005, s prihliadnutím aj k súčasnosti. Cieľom je popísať inštitút minimálnej mzdy na Slovensku, jej vplyv na nezamestnanosť posudzovaný jednotlivými záujmovými skupinami a na základe výsledkov ankety priblížiť trend ďalšieho smerovania v otázke minimálnej mzdy. Jadrom je spracovanie výsledkov ankety, ktorej súčasťou boli otázky, týkajúce sa vzťahu minimálnej mzdy, položené predstaviteľom, či zástupcom jednotlivých politických strán. Záverom sú zhrnuté argumenty pre a proti minimálnej mzde a navrhnuté doporučenia pri riešení nezamestnanosti.