Exekuce a konkurz v ekonomickém životě - Štěrbová, Zdeňka; Drozen, František; Zatočil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá otázkou exekuce a konkuzu v České republice. V jednotlivých kapitolách je postupně probrána historie konkurzu a exekuce, dále je zde obsažena jejich chrakteristika.Také je vysvětlen průbeh konkurzního a exekučního řízeni včetně povinností a práv správce konkurzní podstaty a exekutora. V souvislosti s konkurzním řízením není opomenut důraz na rozdíly, které přijdou se zavedením nového insolvenčného zákona.V diplomové práci jsou rovněž obsažena statistická data týkající se jak exekucí tak konkurzů v jednotlivých letech.Majorita práce se věnuje analýze exekuce společnosti Setuza a.s..Doplňkem této anylýzy je ukázka průběhu fiktivního případu exekuce z pohledu exekutora.
Vedoucí práce: František Drozen
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses