Finanční analýza podniku - Hubertová, Angelika (2007)
Tato diplomová práce pojednává o finanční analýze a mezipodnikovém srovnání podniku STRABAG a.s. v období let 2002-2005. Cílem této práce je zhodnotit finanční zdraví podniku pomocí vybraných metod a srovnat podnik s největšími konkurenty z odvětví. V závěru je zhodnocena celková finanční situace podniku a zároveň jsou identifikovány příčiny některých nalezených problémů.