Legislativně-regulatorní aspekty rozvoje trhu rizikového a rozvojového kapitálu - Svobodová, Zuzana (2007)
Diplomová práce se zabývá tématem rizikového a rozvojového kapitálu se zaměřením na legislativně-regulatorní opatření vedoucí k podpoře jeho rozvoje a shrnuje současný stav tohoto odvětví v České republice. Cílem diplomové práce je analyzovat podmínky pro soukromé investory a pokusit se charakterizovat na základě dosavadních zkušeností z České republiky i z jiných zemí klíčové faktory ovlivňující objem investic rizikového a rozvojového kapitálu.