Oceňování nemovitostí - Kostrejová, Marika (2007)
Práce se zabývá oceňováním nemovitostí v České republice. V teoretické části jsou popsány základní pojmy používané při oceňování nemovitostí, katastr nemovitostí, instituce v oblasti oceňování a trh nemovitostí. Jsou zde také popsány základní metody oceňování nemovitostí a postup oceňování nemovitostí jako zástavy. V praktické části je na základě teoretických poznatků oceněn řadový rodinný dům s pozemkem, příslušenstvím a samostatnou garáží. Je stanoven také odhad tržní hodnoty stejné nemovitosti. V závěru jsou porovnány oba dosažené výsledky a shrnuty hlavní faktory způsobující rozdíl mezi nimi.