(De)Regulace trhu s elektřinou teorie a praxe - Ouřada, Václav (2007)
Diplomová práce se zabývá procesem deregulace trhu s elektřinou v ČR. V teoretické části zkoumá příčiny a důsledky regulace síťových odvětví pomocí názorů různých ekonomických směrů. Dále se soustřeďuje na současný trh s elektřinou v ČR, a to hlavně na změny cen elektrické energie pro koncové zákazníky a další trendy v budoucím vývoji energetické politiky EU.