Rizikový a rozvojový kapitál - Slavíková, Tereza (2008)
Práce analyzuje trhy rizikového a rozvojového kapitálu v zemích EU a porovnává vývoj na těchto trzích mezi sebou. Dotýká se také trhů rizikového a rozvojového kapitálu v zemích střední a východní Evropy, které již nyní začínají nabývat na významnosti a to nejen v jednotlivých zemích, ale i v celé Evropě. Poslední a rozsáhlou kapitolou je analýza trhu rizikového a rozvojového kapitálu v ČR.