Současný stav a perspektivy nové ekonomiky v Evropské unii - Klimeš, Martin; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce popisuje různé pohledy na vymezení pojmu nová ekonomika, nabízí různé definice. Popisuje projevy nové ekonomiky. Dále popisuje a hodnotí stav nové ekonomiky v Evropské unii zaměřením se především na oblast informačních a komunikačních technologií. Práce se zabývá Lisabonskou strategii jako konceptem ke zvýšení konkurenceschopnosti Evropské unie a to z pohledu nové ekonomiky.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; konkurenceschopnost; bakalářské práce; competitiveness; bachelor's theses