Ekonomické problémy olympijských her v Praze - Prchal, Jiří (2007)
Diplomová práce se zabývá připraveností Prahy na možné pořádání olympijských her v roce 2016 nebo 2020. Námět práce vychází z uvažované kandidatury Prahy a probíhajících diskuzí na toto téma. V první části práce je popisována příprava, organizace a finanční výsledky olympijských her v Aténách v roce 2004. Z aténských her jsou vyvozeny závěry pro pražskou kandidaturu. Druhá část práce analyzuje připravenost Prahy a ČR na možné pořádání olympijských her. Jsou zde uváděny hlavní problémy Prahy a ČR, které výrazně ohrožují možné pořádání her v plánovaných termínech.