Ekonomické problémy olympijských her v Praze - Prchal, Jiří; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Stieber, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se zabývá připraveností Prahy na možné pořádání olympijských her v roce 2016 nebo 2020. Námět práce vychází z uvažované kandidatury Prahy a probíhajících diskuzí na toto téma. V první části práce je popisována příprava, organizace a finanční výsledky olympijských her v Aténách v roce 2004. Z aténských her jsou vyvozeny závěry pro pražskou kandidaturu. Druhá část práce analyzuje připravenost Prahy a ČR na možné pořádání olympijských her. Jsou zde uváděny hlavní problémy Prahy a ČR, které výrazně ohrožují možné pořádání her v plánovaných termínech.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; sportovní zařízení; dopravní infrastruktura; diplomové práce; sports facilities; transport infrastructure; master's theses