Využití objektových technologií při vývoji webových aplikací - Miškovský, Václav (2007)
Cílem této práce je poskytnout souhrnný pohled na technologii .NET, především s ohledem na objektově orientovaný přístup k tvorbě webových aplikací, který s sebou přináší, a zároveň v kontextu ostatních (starších i současných) technologií vývoje webových aplikací. Práce je rozčleněna do 4 částí. První část popisuje principy objektově orientovaného přístupu a definuje webovou aplikaci tak, jak bude dále chápána v textu. Dále se zabývá vývojem v implementaci webových aplikací a stručně popisuje hlavní nástroje, které se k tomuto vývoji vážou. Druhá (hlavní) část se v úvodu věnuje novým a inovovaným technologiím vývoje webových aplikací a potom se zaměřuje konkrétně na technologii .NET, která je hlavní náplní této práce. Ve třetí (praktické) části jsou na příkladech ukázána řešení typických problémů tvorby webových aplikací (v .NETu a PHP). V závěru jsou zmíněny výhody objektového přístupu při vývoji nejen webových aplikací, sumarizovány poznatky a náměty pro další práci.