Využití objektových technologií při vývoji webových aplikací - Miškovský, Václav; Brabec, Tomáš; Holiš, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem této práce je poskytnout souhrnný pohled na technologii .NET, především s ohledem na objektově orientovaný přístup k tvorbě webových aplikací, který s sebou přináší, a zároveň v kontextu ostatních (starších i současných) technologií vývoje webových aplikací. Práce je rozčleněna do 4 částí. První část popisuje principy objektově orientovaného přístupu a definuje webovou aplikaci tak, jak bude dále chápána v textu. Dále se zabývá vývojem v implementaci webových aplikací a stručně popisuje hlavní nástroje, které se k tomuto vývoji vážou. Druhá (hlavní) část se v úvodu věnuje novým a inovovaným technologiím vývoje webových aplikací a potom se zaměřuje konkrétně na technologii .NET, která je hlavní náplní této práce. Ve třetí (praktické) části jsou na příkladech ukázána řešení typických problémů tvorby webových aplikací (v .NETu a PHP). V závěru jsou zmíněny výhody objektového přístupu při vývoji nejen webových aplikací, sumarizovány poznatky a náměty pro další práci.
Vedoucí práce: Tomáš Brabec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; C# (programovací jazyk); bakalářské práce; C# (programming language); bachelor's theses