Ekonomická analýza Východočeské energetiky - Petrovic, Nikolina (2007)
Práce je rozdělena do dvou částí. V první popisuji pojem ekonomické analýzy, její uživatele a metody, které používá. V druhé praktické části aplikuji metodologii z první teoretické části na Východočeskou energetiku, a.s. Nejprve provádím finanční analýzu, dále pak analýzu efektivnosti a nakonec pomocí souhrnných indexu hodnotim ekonomickou situaci VČE, a.s.