Evropská měnová unie a společná měna euro ve vztahu k ČR - Slánská, Marie; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Pohl, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá současnou situací ČR ve vztahu k EMU a euru. Charakterizuje EMU, hodnotí plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a ekonomickou sladěnost ČR s eurozónou. Pojednává též o způsobu a volbě scénáře zavedení eura v ČR či o výhodách, nevýhodách a rizicích spojených se vstupem do eurozóny.
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; euro; bakalářské práce; euro; bachelor's theses