Cenová a těžební politika OPEC a její globální kontext - Voleníková, Štěpánka; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá aktuální probematikou cenové a těžební politiky OPEC. V první části je přiblíženo fungování ropného trhu, jaké faktory ovlivňují poptávku a nabídku a základní charakteristika OPEC. Druhá část je věnována těžební politice, těžebním kvótám, zásobám a hlavním vývozním destinacím. Poslední část se zabývá cenami ropy a faktory, které ji ovlivňují.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ropa; bakalářské práce; petroleum; bachelor's theses