Historie, současnost a perspektivy vzájemné spolupráce zemí Visegrádské čtyřky - Hostašová, Olga; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce seznamuje s historickým pozadím spolupráce zemí Visegrádské skupiny (České republiky, Maďarska, Polska, Slovenska) a hodnotí její vývoj od počátku devadesátých let až do současnosti, dále pak hodnotí smysl visegrádské spolupráce v době po vstupu všech členských zemí do NATO a Evropské unie. Na základě analýzy dosavadní spolupráce a současné situace odhaluje potenciál budoucí vzájemné spolupráce při uskutečňování společných cílů, jako je začlenění do schengenského prostoru, přijetí společné měny ? eura, prosazování zájmů v EU a specifikuje oblasti, ve kterých má spolupráce v budoucnosti smysl a kde má možnost se úspěšně rozvíjet.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses