Současná ekonomická spolupráce Turecka s Evropskou unií - Janečková, Barbora (2007)
Turecko a EU jsou dlouholetými partnery v oblasti ekonomické spolupráce. Ta v současné době vychází z vytvoření celní unie v roce 1996. Kooperace mezi Tureckem a EU má řadu podob: zahraniční obchod, finanční pomoc, investiční toky, outsorcing. Nejdůležitějším partnerem Turecka ze zemí EU, ale i celkově, je Německo. Budoucí vývoj spolupráce nabízí řadu alternativ. Jednou z nich je i přistoupení Turecka do EU.