CEFTA - analýza vývoje, současnost a význam - Dytrych, Martin (2007)
Práce v dějinných, politických a ekonomických souvislostech mapuje vznik a vývoj CEFTA - Středoevropské dohody o volném obchodu a hodnotí význam, který toto integrační seskupení mělo na členské státy v podobě postkomunistických zemí středoevropského regionu. V reakci na změny členské základny souvisící se vstupem středoevropských států do Evropské unie a rozšiřování CEFTA o státy balkánské oblasti pak nastiňuje možný scénař budoucího vývoje tohoto integračního projektu.