Predikce vývoje budoucí hodnoty firmy - Račická, Helena (2007)
Cílem práce je nastínit možný postup predikce vývoje budoucí hodnoty konkrétní firmy. Teoretická část představuje metody analýzy firemní výkonnosti, postup sestavení dlouhodobého finančního plánu a metodu stanovení hodnoty firmy na základě prognózovaných volných peněžních toků. Praktická část aplikuje metody vyložené v teoretické části na realitu firmy. Je provedena finanční analýza společnosti a podle jejích výsledků navržen dlouhodobý finanční plán. Poté je stanovena budoucí hodnota firmy podle plánu prostřednictvím predikovaných volných peněžních toků (free cash flow). Na závěr je cílová situace srovnána s výchozí situací a na základě tohoto srovnání je zhodnocena úspěšnost navrženého plánu.