Predikce vývoje budoucí hodnoty firmy - Račická, Helena; Marinič, Pavel, 1955-; Němeček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem práce je nastínit možný postup predikce vývoje budoucí hodnoty konkrétní firmy. Teoretická část představuje metody analýzy firemní výkonnosti, postup sestavení dlouhodobého finančního plánu a metodu stanovení hodnoty firmy na základě prognózovaných volných peněžních toků. Praktická část aplikuje metody vyložené v teoretické části na realitu firmy. Je provedena finanční analýza společnosti a podle jejích výsledků navržen dlouhodobý finanční plán. Poté je stanovena budoucí hodnota firmy podle plánu prostřednictvím predikovaných volných peněžních toků (free cash flow). Na závěr je cílová situace srovnána s výchozí situací a na základě tohoto srovnání je zhodnocena úspěšnost navrženého plánu.
Vedoucí práce: Pavel Marinič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses