Arbitrážní a zajišťovací vztahy na trzích futures kontraktů na úrokovou míru - Bukovský, Jan (2007)
Hlavním cílem této práce byl souhrnný pohled na trh úrokových futures. Z počátku byly vysvětleny základní pojmy a vztahy a postupně byly přidávány poznatky o jednotlivých arbitrážních a zajišťovacích vztazích. Důraz byl kladen na precizní vysvětlení dané problematiky na příkladech za použití reálných dat z trhu.