EMU a společná měna euro ve vztahu k ČR - komparace ČR a Rakouska - Vejvodová, Alžběta; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce hodnotí jednotlivá pozitiva a negativa vstupu ČR do EMU. Východiskem je posouzení, zda se daný problém objevil při vstupu Rakouska do EMU. Na základě podobných rysů obou ekonomik se pak snažím rozhodnout, zda se daný problém vyskytne rovněž při vstupu České republiky do EMU. V závěru práce je pak diskutováno optimální načasování vstupu ČR do Evropské měnové unie. Klíčovým kritériem pro zodpovězení této otázky je, zda dřívější či pozdější vstup umožní zvýraznění některých pozitiv, resp. zabrání některým negativům.
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Rakousko; euro; měna; bakalářské práce; Austria; euro; currency; bachelor's theses