Nominální a reálná konvergenční kritéria s aplikací na Českou republiku - Nováková, Tereza; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce pojednává o připravenosti České republiky na přijetí společné evropské měny euro. Nejprve popisuje historické pozadí a okolnosti, které vedly k zavedení Hospodářské a měnové unie. Dále jsou zde rozebrána nominální a reálná konvergenční kritéria z pohledu české ekonomiky a její schopnosti tato kritéria plnit. Nakonec práce hodnotí pozitivní dopady zavedení jednotné měny, ale také potenciální rizika a nevýhody s tímto krokem spojená.
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; euro; bakalářské práce; euro; bachelor's theses