Překážky volného pohybu pracovníků v judikatuře Evropského soudního dvora - Čamrová, Eva (2007)
Cílem mé diplomové práce je seznámit čtenáře s problematikou volného pohybu pracovníků, především s jeho jednotlivými překážkami. V teoretické části seznamuji s jednotlivými pojmy (pracovník, veřejný pořádek, veřejná bezpečnost, jazykové bariéry, uznávání kvalifikací, atd.) a v části analytické již aplikuji teoretickou část na praxi ESD. Vybrala jsem rozsudky, které v dané oblasti považuji za stěžejní a podrobněji je rozebrala.